menu tepi terapung

Share

SeLection

user online dan searchBox

Pinned_Board

Scheduled Watch ] Ai - Jamaludin al-Afgani ]
Wiken Act ] Radas Online Shop ]
 **  
codersTaLk -  ]  sLr exercise ]  dreba printer ]  sLr intRoduction ]
apogee - - ]  HardWare-secRets ]  60D ]
uenSticker ]  SDAdeveloper - S PLus ]  icodedViruses ]

Wednesday, 20 October 2010

projek jambatan ke-2 puLau pinang.

Kejap tadi on the way baLik office.. singgah jap tepi pantai batu Maung... amik gambo progress projek jambatan ke-2 puLau pinang.  tak jauh mane  dah dengan opis aku..
saje amik-amik gambo dan share kat sini... 

Info : 
>>Jambatan Kedua Pulau Pinang Mes-e22.png ialah sebuah jambatan baru yang berada dalam pembinaan di Pulau PinangMalaysia. Ia menghubungkan Batu Kawan di Seberang Perai dan Batu Maung di Pulau Pinang. Ia menjadi jambatan kedua yang menghubungkan tanah besar dan bahagian pulau selepas Jambatan Pulau Pinang. Jambatan ini menelan kos RM 3 bilion mempunyai panjang 24 km (15 batu) dan bakal menjadi jambatan yang terpanjang di Malaysia dan Asia Tenggara

>>projek ini bermula pada November 2007 dan dijangka siap pada 2011

>>Jambatan ini dibina dengan pinjaman besar daripada kerajaan Republik Rakyat China.

lokasi:  seberang Jalan  (depan ofis aku...) ngeee

pangkaL jambatan dari Batu maung..
pemandangan kerja2 tengah laut...

tapak projek...jarak dekat..



6 Comments:

mrs Gee :) said... [Balas Komen Ini]

hahaha....dan lagi???ni yang rase cam nak tergelak berguling2 nih...patut laa semangat semacam jer..huhuhuhu..dear..dear..

nizam omar said... [Balas Komen Ini]

oh...senang nak pi kerja ye..pasal tu buat post ni..hehehe

mrs Gee :) said... [Balas Komen Ini]

tak...die nak bgtau bridge baru tu nanti btul2 depan opis die...hehehehehehehe..jgn mara ahhh...

mR Gee.!! said... [Balas Komen Ini]

@nizam
share mende yg de depan mate..
projekk mega tuh.. bukan jauh, depan opis jer...ekekeekek....


@mrs
jeLes arr tuh..

mrs Gee :) said... [Balas Komen Ini]

:p xjeles arr... hehehe..mesti pasni dpn opis dear mkn sibuk kan..arghhh jam..

mR Gee.!! said... [Balas Komen Ini]

@mrsGee

xjugak kot.. sbb kaLu tengok pade gambo 4,5,6 tuh... itu diaorg tengah buat mcm susur keLuar masuk dr jambatan rase nyer..

dengan kata lain.. nak naik jambatan tuh bukan betuL2 dr depan DHL tuh..

entRi2 seLektif....

frenz Blog updaTe