menu tepi terapung

Share

SeLection

user online dan searchBox

Pinned_Board

Scheduled Watch ] Ai - Jamaludin al-Afgani ]
Wiken Act ] Radas Online Shop ]
 **  
codersTaLk -  ]  sLr exercise ]  dreba printer ]  sLr intRoduction ]
apogee - - ]  HardWare-secRets ]  60D ]
uenSticker ]  SDAdeveloper - S PLus ]  icodedViruses ]

Monday, 16 August 2010

Diy pasang Side mirror Lipat....

credit to tacRa..
dah pasang utk sendiri punya.. pasang pLak utk kawan2.. bLeh tahan jugak kerumitan nye.
wiring,mane dengan wayar .. pastu nok joLok masuk pintu.. ade jugak time dah pasang seme dah jalan.. tapi time adjust, angle mirror plak terbaLik... tekan atas mirror kebawah..tekan bawah, mirror keatas.... hahahhaa....
operate, tengok ape kat dLm.. mcm mne dia bleh kasik itu mirror lipat n cm mn dia gerakkan cermin kiri kanan atas bawah..
set nya datang side mirror kiri dan kanan.... suis flip n angle.. dan relay...sebagai optional: cover side mirror tepi dashbod, yang asal ade lubang utk handle nak ejas cermin cara manual.. yg oto punya kosong..


wiring nya.....

dah jadi mcm nih... tiba mase nak taruk masuk dlm keter...
part nih yg paLing payah... sempit siott... kakakaka...

4 Comments:

The Godfather said... [Balas Komen Ini]

boleh pasang untuk satria neo x?

mR Gee.!! said... [Balas Komen Ini]

kene cari yg model lancer CK punya ...

JawaCina said... [Balas Komen Ini]

Bro,
Utk side mirror ni, nak dptkan constant 12V tu dari mana ye? Saya dah rujuk blog tacra tapi tak paham lagi..huhu..

Lagi satu, camne nak masukkan wire kot pintu tu? Mcm susah je...

ah Gee.!! said... [Balas Komen Ini]

Konstan 12V bleh amik dr fuseBox.

Nak jolok wayar dari pintu melalui getah ke ruang bodi memang tricky part..
So kene route selow2 and sabar.

entRi2 seLektif....

frenz Blog updaTe