menu tepi terapung

Share

SeLection

user online dan searchBox

Pinned_Board

Scheduled Watch ] Ai - Jamaludin al-Afgani ]
Wiken Act ] Radas Online Shop ]
 **  
codersTaLk -  ]  sLr exercise ]  dreba printer ]  sLr intRoduction ]
apogee - - ]  HardWare-secRets ]  60D ]
uenSticker ]  SDAdeveloper - S PLus ]  icodedViruses ]

Monday, 20 December 2010

gaduh lajok ngat ekpom..

baik dari bahang demang..  wase lame dok update bLog.. 
masuk update, ter perasang pLok yang belog aku berat sbb ade floating ads...

betuLang gadoh nok jembe turung gi site plok...
dengan konfident aku delete widget HTML shoutMix !! Dengg!!...

widget tuh aku tumpang kan code floating ads.. utk try jer sebenor nyer..
bile wase mcm berat , aku nok lah buang.. 
dok teringat staram yang aku tumpang widget "menu tab" yg ade shoutMix.. hok tragis lagih, list belog/web saim2 pun ade lam 'tab' tuhh....  Dengg!! 
wak kije malas sangat ekpom...

aku tengoh cari "tempLate" bakap .. takut2 ader aku selit daLam mane2...
mitok2 lahh juper.. kaLu adop, so`oh jugok nok kutip smula code 'menu tab' dan web/blog list saim2..
hahahaah... Dengg!!

pade gu-gu hok mane masuk sokmo tuh...
sabo jap dehh... tengoh akhtior arr nih... lambak skek sbb sibuk nga kije etek nih...
dakpe, koho-koho kiter ejah... hehhehe
bereh bLake..


hehheheh 

Wednesday, 15 December 2010

sakiT itu menginsafKan... mrGee bahang demang!!

teringat pLok mase skoLoh duLu2.. mase tuh ustad DzuL ajor kelas aku... 
`` Rebutlah peluang lima perkara sebelum datang lima perkara yang lain iaitu 
      (1) masa muda mu.. sebelum tua mu..
         (2) masa sihat mu.. sebelum sakit mu..
            (3) masa kaya mu.. sebelum papa mu..
               (4) masa lapang mu.. sebelum sibuk mu.. dan 
                  (5) masa hidup mu.. sebelum mati mu..``


seingat nyer.. lame doh aku nih dok kene demang teruk gini... dok rok lasum nok bangun...huhu..azab nyer...
tubuh aku nih wase macam org tindih nge batu jer... mmg tadok daye Lasum.. 
Sihat..? kaLu Dia nok ambik, sekejap jer... 
lupuh segaLa sistem tubuh badang... 
muLut nih. jangan citer lahh.. masuk natam pe pom.. rase pahait ser kare jer..
dok Leh wak nape2 pom.. selepek tikor jer 2hari mbok...haha..

aku duk sedakk kene hujan panah pagi sabtu doh..
mase baLik dari site baru nih..

aLhamduLiLLah..
mungkin Allah, nok sedorkan aku.. jangan di kejor sangat dunia...
berpade2 sudoh laa... jangan sapa lupe ke Dia.. janji Dia...
ngisah betor....


heheheh...

Monday, 6 December 2010

facebook : saLah 1 sebab kenapa aku....

oLeh kerana diri nih tidak begitu aktif sangat ber- facebook nih.. so bleh aje nak anggap mrGee nih katak bawah gelas ker aper... xtahu pun perkembangan penyebaran fitnah2 dlm laman sosial nih....


diizinkan Allah...
dalam duk mentelaah entri bLog geng2 blogger tadi... aku terjumpa yang nih..
aku amik direct dari -->  cikqiqicute ..
antara medium (laman sosiaL) paLing ideaL utk sebarkan fitnah ,
penghinaan terhadap isLam..

amacam.? menarik tak..?  abis... cuba pikir2 kan kat mana relevan nyer ape yang mrGee cakap sebelum nih...


p/ss:  1 yang aku pelik... pihak berwajib nih, kalu bab kutuk2 domestik.. cepat   dan laju jer... trace ip dan block serta menangkap mereka yang dituduh memfitnah ,mengacam keselamatan.. hehhehehehhe

 rGdz,

share : biLe bontot di - air brush..!!


Ade sesaper brani tahan bontot untuk di - spray macam nih.? hehhehehe...


 harimau duLu atau bontot duLu..?


Friday, 3 December 2010

share : Tension..

                                          You will lose your ATTENTION
                                            This may spoil your personal RELATIONS
Untimately, you won't get COOPERATION
                                             And get things into COMPLICATION
Then you may raise CAUTION
                                            And you have to take MEDICATION
Why not try understanding the SITUATION
                                   And try to think about the SOLUTION
Many problems will be solved by DISCUSSION
                                          Which will work out better in your PROFESSION 
Don't think this is a free SUGGESTION
                                           It is only for your PREVENTION
If you understand my INTENTION

You'll never come again into TENSION!!!!!

Thursday, 2 December 2010

kritik : Jeles - Cemburu - Sakit Hati - Kedekut - Egois

1 entri  khas , utk tidak menghampakan sedare IjatNuar yang telah susah payah meng-tagged mrGee.. Tapi mrGee akan cuba utk tidak menjawab sebalik nye, sedaya untuk memberi definisi dan contoh berdasarkan pengaLaman selama bergeLar manusia..
mrGee pun penah buat 1 entri pasaL penyakit hati nih,bleh click utk bacaan penuh – Perasan Baguh !! atau taip jer kat searchBox mrGee


sebenar nya.. JELES dan CEMBURU adalah sama.. cuma dibezakan dengan bahasa. mrGee pilih utk gunakan 
cemburu. 
2 keadaan
cemburu sayang – 1 sifat normal, wujud secara semula jadi.. yang terbit apebila seseorang yang dikasihi,disanyangi cuba untuk ganggu ,rampas atau ‘potong trip’. Juga adalah 1 cara seseorang itu menunjukkan rasa kasih/sayang nya apa bila pasangan atau orang yg disayang cuba cuba diganggu dari sudut yang ‘intim’
cemburu buta – perasaan juga seperti cemburu sayang, tetapi lebih obses, lebih agresif dan kadang-kadang boleh membawa tindakan yang melampaui batas. sikap tidak sabar, melulu, tanpa usul periksa mungkin ganbungan yang akan lahirkan cemburu jenis nih… 
sakit hati,-
boleh bermula dengan cemburu.. kemudian dengki, hasad. tidak paus hati dengan sesuatu yang tidak berjaya dimiliki,sebalik nya menjadi milik orang lain. Mengharapkan sesuatu tanpa usaha,marah bila orang lain mencapai dan mendapat pujian.. Ianya terus bercambah menjadi api..jika tidak dikawal,membawa kepada wujud rasa lain iaitu puLak - DENDAM..!!
kedekut -
2 keadaan
Jimat – sifat suka bersederhana ,yang dilebelkan oleh si pemboros kepada si-penjimat. Dia bandingkan diri nya , dan rasa si penjimat nih kedekut, nak beli itu ini.. nak beli benda branded pun xnak.. nak pakai yang murah2…yang sederhana, yang biase2 jer.  asal bleh pakai aje..
kedekut apah!! – kedekut/loket/kemut/terlalu berkira/pelahap/… orang yang sanggup ‘sep’ sampai diri sendiri ter ’siksa’.. lebih teruk, lebih berkehendakkan hak orang lain , sayang atau kemut nak pakai harta sendiri.. haahahha bakhiL>!! hhahahah…
Egois -
tanak ulas panjang2.. yang pasti nya.. setiap manusia, lelaki atau pompuan..ade ego nya sendiri DAN kene ade ego.. tinggal lagi cara dia mendefinisikan dan menggunakan nya... bertempat atau tidak!! 
mcm 'bapok' takde ego OK!! hahaah.. sbb dia tak ego jadi lelaki.. sebalik nyer… menidakkan ego utk memboleh kan nya berpewatakan lembut OK!! hahaha….PERINGATAN: mrGee bukan menghina kejadian ALLAH, malah lebih diLaknati... cuba tengok betul2 dunia hari ini…
Lelaki tulen tapi berpewatkan lembut,jalani kehidupan sebagai lelaki  BEZAKAN dengan lelaki lembut pretend to be.. dress-up mcm pompuan, potong piping buat longkang!! ape ke jadah Nye.. kate Wan..hahahahah....


sebelum seLesai dan meng-tagged geng2 bLogger lain... suka mrGee jelaskan sekali lagih.. segala yang tertulis diatas adaLah pendapat peribadi mrGee yang originaL.. sekiranya berlaku sebarang percanggahan pendapat mane2 pihak dengan definisi diatas.. mrGee deadLy not bertanggungJawab ok..  i know wh3re im sTanding.. stiLL same motive: sharing..!!


utk Tuah berLima.. anda di-tag utk terus berkongsi pendapat pasaL tajuk diaTas..
           -  [ apikpehe ]  - [ aLfalora ]  - [ lagenDamahsuRi ]  -  [ maTdin]  -  [ UnguVioLet ]   -


rGdz,

facebook : panas line lagih.....

mrGee xsempat bace paper... so, just copi paste dari.. zaLin

Sudah aku katakan dulu..
Akhirnya apa yang aku katakan dulu benar-benar terbukti. Kenapa aku cakap seperti ni? Hari ini dalam metro ada terpapar satu artikel, “Guru diaib lapor polis”.
Antara teks dalam artikel tersebut,


“IPOH: Berang selepas akaun laman sosial Facebook miliknya diceroboh, seorang guru tampil membuat laporan polis serta aduan kepada Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) semalam bagi membolehkan satu siasatan dibuat untuk mengesan penceroboh terbabit.
Lebih mengaibkan,penceroboh menggunakan akaun laman sosial guru berkenaan dan memaparkan komen di laman peribadi guru itu termasuk membuat pengakuan pernah meraba punggung pelajar lelaki dan perempuan selain fitnah lain yang mencemarkan maruahnya.


amik kau..
contoh keinginan yg merosakkan - yg mrGee maksudkan...

Info : Kuala Lumpur InternationaL Moto Show 2010

ini ade info kepada peminat-peminat dunia permotoran macam mrGee nih. heheehe.. tapi tak pegi pun.
jadi kepada sesape yang minat.. ade macam2 event tuh..
bleh petik info penuh kat sini.. 

antara penaja-penaja nyer..










rGdz,

Info : 6% Tax untuk pelanggan Astro start Januari 2011.

Keputusan dalam Bajet 2011 minggu lepas. Apa pendapat anda tentang perkara ini?
. Kita nak makan KFC, MCD, Pizza pun ada 5% tax
. Rokok pun ada tax
. Cuma cukai untuk satelit TV ni je inia tgk baru diperkenalkan pada rakyat Malaysia .
gambo ihsan googLe
lebih dua minggu pembentangan bajet 2011 telah dibuat. Tetapi banyak benda yang perlu kita kupasi, teliti dan juga fahami betul-betul kerana ada benda yang berkait rapat dengan kita dan ada juga yang tidak
Apa yang saya nak cerita kat sini ialah cadangan pengenalan cukai perkhidmatan sebanyak 6% ke atas perkhidmatan penyiaran TV berbayar (Astro). Apakah implikasi ke atas pengguna, Astro dan juga Kerajaan.


. Pengguna
gambo ehsan googLe
Of course pengguna akan membayar lebih iaitu pada kadar 6% setiap kali dapat bil. So let say, jika bil paling murah (basic) iaitu RM37.95 so campur 6% jumlahnya RM40.25 (naik RM2.30) so kalau yang RM100 naiklah RM6. Jangan risau bak kata sesetengah orang, ianya masih murah kan , bukan saya yang cakap.
Kalau average RM82 sebulan, dalam setahun cukai perkhidmatan yang akan dibayar oleh pengguna adalahRM59


. Astro
Kemungkinan, jumlah yang sedang melanggan dan baru nak melanggan akan berkurangan tapi pada hemat saya ianya tidak memberi kesan yang besar, or tak beza pun jumlah pelanggan


. Kerajaan
Ini yang kita nak tahu berapa agaknya jumlah cukai yang bakal dipunggut oleh Kerajaan hasil daripada pengenalan tax ni. Mengikut Astro, jumlah pengguna di Malaysia adalah seramai 2.93 juta as at 31/1/10 dan purata revenue setiap pengguna adalah RM82 so dalam setahun, pengguna Astro membayar RM2.88 billion dan jika tax sebanyak 6% dikenakan, pendapatan kasar Kerajaan adalah RM173 juta setahun.
So itulah financial impact setelah pengenalan cukai perkhidmatan ke atas pengguna Astro nanti. Sama-sama le menyumbang untuk pembangunan negara.

--
kesimpulan nyer, hiburan nih suatu keinginan, tapi informasi suatu keperLuan...
banyak lagi alternatif dan option utk dpt kan nyer.. so pikir2 kan....


p/S:  Jom!! pasang paraboLa plak.. blasah sumer channeL.. hehehehe....

rGdz,

Wednesday, 1 December 2010

Info : Jauhkan makanan Dari magnet


Remove any decorative magnet from refrigerators, 
and put it far away from any food.
IMPORTANT;
Interesting but very important finding!
A number of researchers at Princeton 's University have discovered something scary!

For several months, they were feeding two groups of mice:
The first group with food kept in a refrigerator, and the second group with food kept in 
a refrigerator as well but with several decorative magnets on the door.

The objective of this experiment was to see how electromagnetic radiation (that coming 
out from the decorative magnets on the door) affect food items.

Amazingly, rigorous clinical studies stated that the group of mice that consumed the 
"radiated food had as much as 87 % higher probability to get cancer than the other 
group of mice. Inexplicably no Governments or health associations, institutions have given 
any statement in this regard. 
However and just in case, is recommendable to remove any decorative magnet from 

refrigerators, and put it far away from any food.
--
Info ini hasil dari kajian U Prinston dimana makanan yang terdedah /dekat dengan punca magnet jika 
dimakan boleh menyebabkan risiko barah.--
So jauhkan perhiasan magnet yang melekat kat peti ais anda..

mrGee penah jugak dengar duLu, yang lekat magnet kat peti sejuk nih tak bagus, mungkin ini lah 
sebab nye..  Just share..


rGdz,

Tuesday, 30 November 2010

akTif FaceBook..?

FaceBook.? akTif baLik..?


baru-baru nih ade dengor membe dan kenaLan mrGee komen.. 'ape lah mamat nih anti sangat ngan faceBook.. bukan ker senang nak link ngan kawan2.. berhubung balik ngan geng2 lama skoLah duLu... share aper yang baik..kemut betoL laa.....' kene tembak semangkuk.. hahahhaa....

hehehe...
sebenarnya mrGee bukan anti- OK!! hehe.. kiter x join.. xaktif.. xsemesti nya kiter anti.. samaLah jugak mcm poLitik, bersetuju x semestinya menyokong... dan membangkang x semesti nya menentang.... itu merujuk kepada sesetengah perkara-perkara yang dibuat.

same jugak mcm facebook nih... mrGee bukan anti.. cuma tidak mengaktifkan diri maybe mrGee merasakan ada sesetengah elemen yang kurang 'menarik' pada mata mrGee.. ditambah lagih ianya diasaskan oleh seorang yang berbangsa israel,yang terkenal ngan zionis nya, dan jugak suatu bangsa yang sangat cerdik dan licik... suka mrGee tegaskan disini.. ini adaLah pendapat yang diluahkan secara peribadi, tiada unsur hasutan, propaganda atau kepentingan peribadi, serius.... belum pernah mrGee 'mempromosikan' melarang org lain dari join ok!!.. so ini bukti mrGee bukan anti-faceBook.

'dulu benci,skang dah nak aktif baLik, pandai lah ko bagi alasan..' 
tiap orang ade alasan tersendiri kenapa utk perlu atau tidak melakukan sesuatu.. jadi tidak salah untuk mrGee utk  amik langkah duduk dan memerhati dari jauh.. mungkin dulu xsetuju sebab hanya nampak buruk aje, baik nyer belum nampak.. mungkin.?  Ya betul!!  se tiap ape pun.. mesti ade baik dan buruk nyer... itu semua orang tahu.. dan orang itu sendiri pun still ade baik dan buruk nyer jugak... termasuk lah mrGee nih,insan yang lemah.. yang banyak buruk dari baiknya.. jangan x tahu OK.. haha..
Pun dalam pada masa yang sama jugak ... cuba mengumpulkan pendapat /fatwa /dalil /bahas si-bijak pandai dan iLmuan tentang isu berkaitan. dah kiter tak tahu, tak reti.. so kiter rujuk lah dari mereka yang lebih arif..

'dah tahu produk israel.. tapi nape join jugak.. banyak lagih produk israel yang lain.. nape ko x kisah.. nape x bising.?'
sekali lagi pendapat peribadi mrGee.. ade dua istilah dalam menentukan sesuatu barang atau perkhimatan relevan atau tidak. dijelaskan disini secara ringkas..
KEPERLUAN(x boleh kalau x ada..) dan KEINGINAN(x de pun xpe.. still ok.. atau still optional)..
contoh:  keperluan, 
-ber-facebook utk mencari sedara-mara yang lama terpisah, masih ade wasiat belum tertunai..
-berurus niaga.(perlu ,sebagai sumber pendapatan, majukan ekonomi..)


contoh: keinginan,
-melanggan web site porn.(keinginan yang membawa keburukan, rosak akidah..)
-ber-facebook utk menyebarkan aib dan fitnah.(keinginan yang membawa pepecahan umat..)


so.. keputusan utk join atau tidak, utk aktif atau pasif.. sebenar nya terpuLang kerana masing2 ade sebab dan pendapat yang tersendiri.. walhal kehadiran kiter jugak tidak diundang atau dihalau.. cuma baik perbuatan kite, baik lah kiter terima dan begitulah jugak sebalik nya... itu karma yang perlu dihormati..
and that`s refer to me.. coz I know wh3re Im sTanding...

p/s: maybe dah sampai seru kot.. hehehehe..

rGdz,

Saturday, 27 November 2010

DIY : Mari mewarna side skirt..

Dah lama jugak dah x ber- DIY nih.. sibuk ngan keje lah kate kan. sesekaLi best jugak tengok blog DIY bro Jeff a.k.a tacRa kiter.. sangat aktif dia ber- DIY.. kip Up abe Jepp..

Oleh kerana projek keLah kat mengkuang Dam x jadi sebabkan cuaca yang tidak mengizinkan.. jadi mrGee decide wat projek skit kat PFG..

material yang diperlukan: -cat(spray paint ikut kale body..), -cLear code@Licker(utk metalic/gloss finishing..), -paper lame, -masking tape,

sebelum mengecat, utk bodykit fibre(gentian kaca).. kene tambah 1 proses wajib, perlu digosok ngan kertas pasir, dan perlu di simen untuk menutup permukaan yang tidak rata.. baru lepas cat nampak kemas.

utk kit yang original atau std kilang. material nya lebih baik dan permukaan nya lebih rata,so gosok nyer xperlu serius sgt.. kedang2 just bersih kan permukaan nya dari kotor dan habuk, bleh terus proceed ngan cat jer..

nih gambo yang telah siap dicat dengan kod kaler std proton ‘AP 10783’. tunggu kering jap.. sebelum tembak Licker / ‘cLear code’.

paint2

biler dah kering.. tembak terus ngan clear code plak.. dah nampak shining skit sbb effect metalic dia dah ‘timbuL’

paint5

paint4

sebab kan start tadi pun dah lewat.. ditambah plak hujan makin lebat.. so sebelah lagih kene sambung esok lah.. nak antar kedai , nak kene sampai 300-400… so, DIY jer lah…

pastu kiter bleh niLai sendiri hasil keje kiter..

paint3

side kanan yang belum di cat.. esok je Lah!!

sekiang n  rGdz..

Friday, 26 November 2010

Sabar mr Han.. sabar…

image

sambiL duk rilek-rilek berwaLking tadi.. singgah kat HanTwo (JohnJeninz). walau masih dlm kepenatan letih balik keje, geLi hati bace entri geng bLogger aku yang sorang nih. ayat-ayat emo dan geram dia buat aku bleh bayang keadaan tekanan, tertekan ,penekanan, ditekankan.. macam-macam tekan yang dia rase waktu tuh…Lagih pun dah banyak kaLi mrGee perasan dia buat entri emo pasaL nih..

berkurang kepenatan aku, geli hati pun ade… arap bro HanTwo x amik ati, takder niat nak persendakan.. kerana mrGee  pun  mmg selalu sangat jumpa Babun angkasa yang menyemak atas jaLan raya nih..

ketidakcekapan, ‘kecerdikkan’, kelalaian, penting diri sendiri dia bleh timbulkan masaLah pada org lain.. ape yang kiter concern 1 jer.. keselamatan pengguna jaLan raya lain.. siLap2 nyawa bleh meLayang…

aper pun.. mrGee nasihatkan bro HanTwo banyak kan bersabor.. nanti over stress plak.. hiLang sorg geng bLogger yang kepaLa giler-giler nih.. he he he ….

pizz..

p/s: bangsa nih, kaLu ko tak puas aTi, kejar.. dapat,kasik jentik jer testis dia tuh…

rGdz.

Sometimes...

1. “Life is not fair - get used to it.” 

The world is never fair. You know this? You can never change the whole world. Injustice still exists in the current society, so you should try to adapt. 

2. “The world won't care about your self-esteem. The world will expect you to accomplish something BEFORE you feel good about yourself.” 

-> Your extreme self-esteem may make your job inconvenient. Don't attach too much significance on your self-esteem as people care about your achievements rather than it. 

3. “You will NOT make 40 thousand dollars a year right out of high school. You won't be a vice president with car phone, until you earn both.” 

-> Normally you can't be rich if you have just finished high school. However to become an executive, you need to obtain both: a high school certificate and the money. 

4. “If you think your teacher is tough, wait till you get a boss. He doesn't have tenure.” 

-> Don’t complain that your boss is tough. When you are at school, your teachers always stand by you whenever you meet problems. However if you have thought that all your problems really come from the hard requirements of your teachers, you shouldn't look for a job. Simply if there aren't strict demands from your company, you will do nothing and quickly become unemployed. Then nobody will give you a hand. 

5. “If you mess up, it's not your parents' fault, so don't whine about your mistakes, learn from them.” 

-> Don't blame your failure on your destiny. All you need now is to stay calm and start from scratch. 

6. “Before you were born, your parents weren't as boring as they are now. They got that way from paying your bills, cleaning your clothes and listening to you talk about how cool you are. So before you save the rain forest from the parasites of your parent's generation, try delousing the closet in your own room.” 

-> You should show your gratefulness to your parents for spending most of their lives for your living and growth. All the “outdated” of your parents today is the price they have to pay for your growth. 

7. “Your school may have done away with winners and losers, but life may not. In some schools they have abolished failing grades and they'll give you as many times as you want to get the right answer. This doesn't bear the slightest resemblance to ANYTHING in real life.” 

-> Keep in mind that you can always become a leader, so that you will have more motivation to strive for your career. 

8. “Life is not divided into semesters. You don't get summers off and very few employers are interested in helping you find yourself. Do that on your own time.” 

-> Don’t always wait for holidays or you will be left behind your colleagues. That backwardness means elimination and unemployment. 

9. “Television is NOT real life. In real life people actually have to leave the coffee shop and go to jobs.” 

-> Everybody likes watching TV, but you shouldn't watch it too much. As that actually isn't your life and your thinking will be influenced. You yourself have to determine your own life. 

10. “Be nice to nerds. Chances are you'll end up working for one.” 

-> You should be nice to everyone. Life has happenings you could never expect. Be open to your boss, don’t say bad things behind his back as it will bring you nowhere.


itz all happen not in everytime.. but in sometimes.. aLL you need to do is, be patient.. do something to adapt it.. to make comfort with yourlife time... just believe, it help you a lot along your journey to success... 

Wednesday, 24 November 2010

Tip Panjangkan hayat Lithium Ion battery (Li-on)

This might help in prolong our laptop, mobile phone and music player batteries. A tiny step to a greener society :)
Simple Guidelines
  • Avoid frequent full discharges because this puts additional strain on the battery. Several partial discharges with frequent recharges are better for lithium-ion than one deep one. Recharging a partially charged lithium-ion does not cause harm because there is no memory. (In this respect, lithium-ion differs from nickel-based batteries.) Short battery life in a laptop is mainly cause by heat rather than charge / discharge patterns.
     
  • Batteries with fuel gauge (laptops) should be calibrated by applying a deliberate full discharge once every 30 charges. Running the pack down in the equipment does this. If ignored, the fuel gauge will become increasingly less accurate and in some cases cut off the device prematurely. 
     
  • Keep the lithium-ion battery cool. Avoid a hot car. For prolonged storage, keep the battery at a 40% charge level. 
     
  • Consider removing the battery from a laptop when running on fixed power. (Some laptop manufacturers are concerned about dust and moisture accumulating inside the battery casing.)
     
  • Avoid purchasing spare lithium-ion batteries for later use. Observe manufacturing dates. Do not buy old stock, even if sold at clearance prices. (because lithium-ion battery degrade over time, no matter how.)
     
  • If you have a spare lithium-ion battery, use one to the fullest and keep the other cool by placing it in the refrigerator. Do not freeze the battery. For best results, store the battery at 40% state-of-charge.

kastemer aLway right? atau kipas boss..?


aku xpenah pakai pun konsep tuh daLam aktiviti juaL-beLi persendirian.
bagi aku, ''sell a great goods, and that is right!''. mmg pelanggan selalu mencari kepuasan dan terbaik dalam pembelian, tapi x kurang jugak yang mengada dan hanya berniat nak 'kondem' jer.. 

tapi sebagai seorang yang keje dengan kompeni RnD, poLisi itu berubah..
mmg aku kene accept mende tuh.. improve , achieve , reliable  to fulfill customer satisfaction. 
and I admit!!
tapi kurang best arr bile  x nampak system achivement , meet goal sumer2...
nampak skit weakness, terus tembak kaw-kaw.. adehh....
padahaL pe lah salah nyer, 'root' kan cause to elok2. of course we will re-act.
xpayah lah nak shoot emaiL sana sini(nak bagi tahu semua org , dia lah yang discovered.. nak glem , nak kipas boss.. bla.. bla.. bla..).nak riuh skampung..
letih wehhh.. kaLu deaL 10org jenis yang mcm nih...

Monday, 22 November 2010

genap 2tahun.. seLamat harijadi ‘tebet’

patut nya entri nih masuk time pepagi tadi.. tapi disebabkan dapat sms kematian anak seorang kenaLan mrGee.. rase macam menjadi tangungjawab utk hebah kan berita ini kepada semua, mane tahu ade yang sudi sedekah kan Al-fatihah biler mendengar nya.. sesame kiter doakan kesejahteraan roh nya di sana..

Thank kepada geng2 yang sudi….

hari nih jugak genap 2tahun my Nureen Natrah.. epi besday my ‘tebet’!!.. jatuh plak wiken.. ape lagih.. Jalan2 cari ‘besday Gift’ lahh…

pada mula nyer mama dia nak belikan kek,tiup lilin sume2.. tapi mrGee x minat sangat tiup2 lilin nih.. kalu nak sambut, baek buat doa selamat aje.. ‘maap yer, ini pendapat peribadi mrGee.. tidak melibatkan memane pihak k..

pusing Penang megaMaLL.. dapat rantai perak, ade loceng2 skit.. mrGee tak expert sangat, mama dia yang rekomen, geLang dia pun suke jer.. tido pun pakai.. kecik2 nih bleh la pakai.. dah besar nanti, yang de loceng2, bunyi2 nih..dah xleh..

mrsGee pun sempat pow barang jugak… hehe…

beg  

 
 

     jam

dalam senyum tawa raikan besday si –tebet td.. teringat jugak pada berita pemergian anak kenaLan mrGee tadi… tetiba rasa insaf.. sementara hidup nih lahh.. kiter nak mengasihi dan dikasihi.. belajar dan insaf dari kehilangan orang lain, menghargai dan bersyukur dengan ape yang kite ade..

Sunday, 21 November 2010

Takziah Buat Mohd Hafiz Nor a.k.a. Pinos

Al- Fatihah..

pagi nih dapat pesanan ringkas geng PCB forum, menyata kan Aliff Hakimi telah pulang ke rahmatullah pada jam 10.08pg tadi.. perasaan sedih bercampur terkejut masih kuat nih…

bro Pinos..  seorang kawan/runner yang ku kenali beberapa tahun kebelankangan nih… nice man.. geng2 forum gelarkan cute-man.. haha… oTai iCe(in-car entertaiment), ramah..banyak gak ilmu iCe yang aku timba dari nya.. barang2 audio pun hebat2 dan `rare`… itu citer dunia kete..

baru-baru nih dikejutkan dengan ujian.. anak kesayangan nya, arwah Aliff Hakimi, menghidap ketumbuhan dlm otak… nauzubiLLah.. mak ayah mane bleh tahan,bile menerima berita seberat itu… ketika itu kami sume masih aftif berforum.. semua update dari pinos dan rakan2 terdekatnya dimuatkan dalam forum… kawan,kenaLan, buyer..tak putus-putus memberi kata semangat pada bro Pinos dan tak berhenti mendoakan keselamatan dan kesihatan Aliff.. 

setelah menjalani pembedahan, dikhabarkan Aliff semakin stabil dan sihat. cuma perlu menjalani ‘kemo’.. bapak nya.. sangat tekun, tiap-tiap hari berulang alik ke hospital…

Tapi Allah lebih sayang kan Aliff..    Belum sesuai rasa nya utk aku menghubungi Pinos ketika ini.. tegang yang aku boleh bayangkan ketika ini…

ucapan Takziah pada Mohd Hafiz Nor sekeluarga.. dan kepada geng bLogger yang membaca entri ini… mari kiter same2 sedekah kan Al-Fatihah buat arwah.. sama-sama doakan kesejahteraan nya dan tabahkan hati ahli keluarganya..

rGdz,

Wednesday, 17 November 2010

Malam raya.. Kebosanan ter Ubat..

  • seawaL pagi.. dpt sms dari adik mrGee,jemput ke rumah nya …nak masak ape utk pagi raye..? (sebabkan dia pun xbaLik,cuti sehari je..) ape pun bleh..jawab aku simple..
  • shoutMix dari mrCurLy ,'ape bikin malam raya..’ sempoi jer soklan..  hati nih dah bebunga konon nyer nak bbQ ngan ipar aku kat umah dia..

lanjutan dari korban petang nak raye…                                              berehat seketika, mengharapkan hujan reda, Dan Jambatan juga reda dari jemm!! (mmg tradisi, mlm sebelum dan mlm raya.. Jem nye naik minyak..) ..so gerak lambat skit,maybe trafik lancar…

sangkaan kecundang bebeh!! mrGee start gerak 9pm ++ dari bayanLepas ke seberangPrai. bergelumang ngan jem kat Penang Bridge..  11pm baru sampey .. std trip 15min bleh drag dekat 2jam.. tRagiss.. tRagiss..

tapi.. pengorbanan terbaLas..sampai2 aje, bau dah terjah masuk hidung.. wangi siotttt….

bbq  bbq9

best.. best…

aku (yang lambat dan kecewa) cuba interframe…

bbq2                                   sangkut kepaLa peLakon uTama plak..

     bbq5

1st round ayam.. 2nd round daging.. aLhamdulillah.. rezeki malam raya Qurban..
berbaLoi jugak sangkut jemm kat bridge..
tapi… kegembiraan dan kemeriahan sambutan

raya Haji nih hanya betuL-betuL terasa, bile kiter berada di kampung jer..

rGdz,

entRi2 seLektif....

frenz Blog updaTe